תאונות עבודה קורות לא מעט, כאשר לא מדובר בהכרח על תאונה המתרחשת תוך כדי ביצוע העבודה אלא כזו שיכולה לקרות במגוון נסיבות. החוקים הקשורים להגשת תביעה לנכות מעבודה יכולים לבלבל ולכן מומלץ לפנות לעורך דין העוסק בתחום זה ומתמחה בו כדי שילווה אתכם לאורך הגשת התביעה ויסביר מהן האפשרויות. כך למשל, יש לקחת בחשבון שאם התובע קיבל מענק חד פעמי ובעקבות החמרה במצבו הוא זכאי לקבל כעת קצבה חודשית, סכום המענק יופחת מקצבה זו. ישנן לא מעט אותיות קטנות בכל הקשור לקבלת קצבת נכות מעבודה ומומלץ לדעת את כל הניואנסים הקטנים כדי למקסם את הסיוע שתקבלו.
מהם שלבי הגשת תביעה לנכות מעבודה?
כאשר אושרה לנפגע קבלת דמי פגיעה בעקבות תאונת עבודה ונותרה לו נכות כלשהי בעקבות אותה תאונה, זכותו להגיש תביעה לנכות מעבודה שתבוא בצורת מענק חד פעמי או קצבה חודשית. השלב הראשון הוא הגשת התביעה: מילוי הטפסים וצירוף מסמכים רפואיים התומכים בתביעה. השלב הבא הוא זימון לוועדה רפואית אשר תבחן את התביעה ואת מצבו של התובע. הוועדה מחליטה על אחוזי הנכות, והאם זו נכות זמנית או קבועה ובהתאם לכך יוחלט האם לתובע מגיע מענק חד פעמי, קצבה חודשית או שאחוזי הנכות שנקבעו לו אינם עוברים את הסף לקבלת גמלה כלשהי. על החלטה זו ניתן ערער במידת הצורך ומומלץ לעשות זאת בעזרת עורך דין. ישנה אפשרות גם להגשת בקשת נכה נזקק להגדלת נכות זמנית ל 100%.
מה ההבדל בין נכות מעבודה לבין נכות כללית?
אחד הנושאים המבלבלים במיוחד אנשים אשר ישנה ירידה ביכולת ההשתכרות שלהם הוא סוג הקצבה הרלוונטי עבורם. ישנם שני סוגי קצבאות בעקבות ירידה ביכולת ההשתכרות: קצבת נכות מעבודה וקצבת נכות כללית. כאשר מדובר על ירידה בעקבות תאונת עבודה, כדאי להגיש תביעה לנכות מעבודה ולא לנכות כללית. קצבת נכות מעבודה היא נגזרת של משכורתו של הנפגע בעוד שלקצבת נכות כללית ישנן מספר דרגות קבועות שאינן קשורות למשכורת וכאן מדובר על ירידה ביכולת ההשתכרות מכל סיבה שהיא, בין אם זו תאונת דרכים, תאונה ביתית או מחלה.
יניב לוי ושות' חברת עורכי דין מתמחה בכל הקשור לנזקי גוף והגשת תביעות לביטוח לאומי, חברות ביטוח או גורמים רלוונטיים אחרים. החברה צברה ניסיון רב בתחום ולקוחותיה מקבלים ייעוץ וייצוג מקצועיים ביותר. מוזמנים ליצור קשר.