תחת המטריה הרחבה של תאונות עבודה נמצאים סוגים שונים של מצבים ופגיעות, כולל כאלה שאינם נחשבים לתאונה. מחלת מקצוע היא דוגמה לכך. כך למשל, מחלת ריאות שהתפתחה בעקבות שאיפת חומרים רעילים במסגרת העבודה יכולה להיחשב מחלת מקצוע. ישנה רשימה באתר ביטוח לאומי של מחלות מקצוע. עם זאת, תביעה למחלת מקצוע אינה דבר קל. יש להוכיח שישנו קשר סיבתי בין תנאי העבודה למחלה, והדבר דורש ניסיון רב מצד עורך הדין שייצג את התובע. במיוחד כאשר המחלה פרצה שנים לאחר סיום העבודה באותו מקום, מדובר על אתגר משמעותי.
מהם התנאים להגשת תביעה למחלת מקצוע?
כדי להגיש תביעה למחלת מקצוע על המחלה להופיע ברשימת מחלות המקצוע שמפרסם ביטוח לאומי. יותר מכך, יש לוודא שבזמן התפרצות המחלה היא כבר הייתה רשומה ומוכרת בתור מחלת מקצוע. תנאי נוסף הוא כאמור שהוכח קשר סיבתי וישיר בין העבודה לבין התפרצות המחלה. במיוחד תנאי זה הופך את התביעה לעניין לא פשוט. הוכחת קשר ישיר, במיוחד אם המחלה פרצה לאחר שנים, מה שיכול לקרות במקרים רבים, דורשת בחינת הדברים לעומק וקבלת חוות דעת של רופא מומחה. עורך הדין המומחה בתחום יבחן קודם כל את נסיבות העניין ויראה עד כמה הסיכוי להוכחת הקשר הוא גבוה.
מה ההבדל בין מחלת מקצוע לבין מיקרוטראומה?
מיקרוטראומה היא סוג נוסף של פגיעה מעבודה שגם בעקבותיו ניתן להגיש תביעה ולקבל גמלת נכות מעבודה. מיקרוטראומה היא נזק מצטבר שנוצר בעקבות פעולה שחזרה על עצמה. כך למשל, בעקבות הקלדה אינטנסיבית כולה להתפתח דלקת בתעלה הקרפלית בכף היד. אצל מורים מוכרת דלקת במיתרי הקול שנוצרת בעקבות שימוש אינטנסיבי בקולם. כאן לא מדובר על עבודה שנעשתה בתנאים לקויים וגרמה עקב כך להתפרצות מחלה אלא לחזרה על פעולה אשר היא לכשעצמה אינה מזיקה. הנזק נוצר בעקבות החזרתיות הרבה. תביעה למחלת מקצוע ולמיקרוטראומה דומות באופן בו הן נעשות. גם במיקרוטראומה הוכחת הקשר הישיר בין העבודה לנזק אינו תמיד קל.
יניב לוי ושות' חברת עורכי דין מתמחה בכל הקשור לנזקי גוף. החברה מייצגת את לקוחותיה מול חברות הביטוח או ביטוח לאומי ומלווה אותם עד לקבלת ההכרה והפיצויים המתאימים. מוזמנים ליצור קשר