כל תלמיד זכאי לביטוח תאונות אישיות במסגרת המוסד החינוכי בו הוא לומד. ביטוח התלמידים תקף לא רק בשעות הלימודים אלא בכל שעות היממה וגם בימים שאינם ימי לימודים, במהלך החופש הגדול וחגים. כאשר ילד נפגע, ההורה יכול למלא טופס אותו יקבל ממזכירות ביה"ס (או הגן) ולהגיש אותו לחברת הביטוח. מומלץ להתייעץ עם עורך דין תאונות תלמידים לפני כן. כמו בביטוחים אחרים, גם כאן חברת הביטוח לא ששה להפעיל את הביטוח ולהעניק פיצויים בגובה המתאים. הגשת התביעה בצורה מסודרת בעזרת עורך דין תעלה את הסיכויים לטיפול מהיר בתביעה וגם את הסיכוי לקבלתה.
באיזה שלב לפנות אל עורך דין תאונות תלמידים?
כדאי לפנות להתייעצות עם עורך דין תאונות תלמידים כבר לאחר המקרה. ככל שהפניה תהיה מוקדמת יותר, כך הדברים יהיו טריים יותר בזיכרונכם (אן בזיכרונו של הילד אם היה לבד בזמן הפגיעה) ויהיה ניתן להשיג יותר ראיות כמו צילומים של הפגיעה. סימניה החיצוניים של פציעה יכולים גם לחלוף לאחר זמן מסוים כך שתיעוד מידי ופניה מהירה לעורך הדין יסייעו ללא ספק. מעבר לכך עורך הדין יבחן האם יש עילה להגשת תביעה ולהפעלת ביטוח תאונות תלמידים במקרה זה. לא כל פגיעה או סוג מקרה מכוסים בביטוח זה. כך למשל, תאונות דרכים אינן מכוסות במסגרת הביטוח. גם לא פעולות איבה. ההתייעצות עם עורך הדין לפני הגשת התביעה תחסוך לכם זמן ואנרגיות.
הגשת תביעה גם כנגד המוסד במקרה של רשלנות
בדומה לתביעה בעקבות תאונת עבודה, בה ניתן להגיש תביעה גם נגד מקום העבודה אם רשלנותו גרמה לתאונה, כך גם כאשר מדובר על תלמידים. אם הפגיעה נגרמה בעקבות רשלנות של המוסד החינוכי, בי"ס או גן, ניתן להגיש נגדו תביעה נפרדת בעזרת עורך דין תאונות תלמידים אשר יש לו ניסיון הן בהגשת תביעות לחברות הביטוח לקבלת פיצויים והן תביעות נגד המוסד החינוכי בתור האחראי לפגיעה. הטיפול בשתי התביעות הוא מורכב ולכל אחת מהן יש להתכונן היטב כך שבחירת עורך הדין המתאים היא קריטית.
יניב לוי ושות' חברת עורכי דין מתמחה בנזקי גוף ומלווה את לקוחותיה במקצועיות רבה בסוגים שונים של תביעות, בין אם נגד חברות ביטוח, המוסד לביטוח לאומי או הגורם הישיר לפגיעה. מוזמנים ליצור קשר.